Адміністративні послуги стають більш доступними для жителів Херсонської області

На Херсонщині впроваджується система електронних державних послуг iGov, розроблена волонтерами-ентузіастами у партнерстві з органами влади. За кількістю таких онлайн-послуг, що надаються населенню, Херсонська область входить до п’ятірки найактивніших регіонів України.

Завдяки порталу iGov https://igov.org.ua вже зараз жителі різних міст і районів нашої області, не витрачаючи зайвого часу та додаткових зусиль, можуть отримати через Інтернет 63 послуги, серед яких оформлення субсидії на житлово-комунальні послуги, реєстрація бізнесу, одержання довідки про несудимість або відомостей з Держреєстру прав на нерухоме майно. Ще близько 200 онлайн-послуг стануть доступними найближчим часом.

На сьогодні до системи iGov підключилися Генічеський, Голопристанський Горностаївський, Каланчацький, Каховський і Скадовський райони, міста Гола Пристань, Каховка та Херсон. Дуже скоро до них долучиться Білозерська районна державна адміністрація.

Днями спектр електронних послуг для жителів окремих районів був значно розширений. Відтепер за допомогою порталу iGov можна звернутися до голів Голопристанської Каховської та Скадовської районних державних адміністрацій, надіслати запит на отримання публічної інформації до Каховської і Скадовської райдержадміністрацій, записатися на прийом у Голопристанській та Скадовській райдержадміністрціях.

Наразі зусиллями ентузіастів, громадських активістів за сприяння обласної державної адміністрації ведеться робота щодо впровадження системи iGov та збільшення кількості електронних послуг в усіх районах і містах Херсонської області, обласних службах та управліннях. Бажаючі, які прагнуть допомогти у розширенні адміністративних онлайн-послуг, спрощенні бюрократичних процедур, моніторингу діяльності органів влади і подоланні корупції, можуть долучитися до команди однодумців, зареєструвавшись на сайті https://igov.org.ua.

Please like & share: