«Апаратка» у цитатах

26 січня апаратну нараду провів перший заступник міського голови Ігор Пастух. Мер міста Володимир Миколаєнко в цей час у Києві брав участь у нараді з питань місцевого самоврядування під головуванням спікера ВР Володимира Гройсмана.

Апаратну нараду розпочали з хвилини мовчання на вшанування пам’яті жертв теракту в Маріуполі. Далі перейшли до справ.

Освітянам та медикам затримують зарплату. Не місто, Уряд

Ірина Демешко, заступник директора Департаменту фінансів:

– Починаючи з 1 січня, вперше школи та медичні заклади Херсона фінансуватимуться з державного бюджету. Субвенція, згідно з бюджетним кодексом, має надходити щодекади рівними частинами. Але, на сьогодні ми отримали кошти лише на виплату за січень авансу вчителям. Якщо без оперативно спрацюють казначейство та банки, сьогодні-завтра аванс буде на картках працівників шкіл. Коли будуть кошти на зарплату невідомо, як, власне, невідомо й коли надійде субвенція для медичних закладів. Поки медики без зарплати. Взяти ж кошти з міської казни, а потім погасити їх за рахунок субвенції, ми не можемо – закон не дозволяє. Ситуацію з затримкою можна пояснити тим, що нововведення, зазвичай, запроваджуються проблематично. Нині у відповідних міністерствах працюють над розробленням порядку.

Теплопостачальники – знову борги

Наталя Молнар, директор Департаменту ЖКГ:

– Розрахунки за послуги житлово-комунальні послуги за 2014 склали 92% у 2013-му – відповідний показник 95%. Це без урахування теплопостачальних підприємств. Що ж стосується останніх, то протягом нинішнього опалювального сезону вони вже завинили НАК Нафтогаз 35млн.345тис.грн. Разом з тим заборгованість перед теплопостачальниками понад 32,5млн. Значна частина – це борги населення.

Бомбосховища – дубль 2, сміття та безпритульні тварини – дубль 222

Ігор Пастух:

– У мене до Вас доручення(звертається до Молнар) – у зв’язку з трагічними подіями в Маріуполі, у найкоротші терміни підготуйте звіт щодо наявності в місті бомбосховищ, забезпечте інформування населення. І ще – я сьогодні вранці робив об’їзд містом: є бруд, є сміття. Зверніть увагу! Є й інформація про випадки нападу бродячих собак на людей. Чекаю від Вас звіту й щодо вирішення цієї проблеми.

Благоустрій – робота є завжди

Олена Мазур, начальник інспекції з благоустрою:

– Протягом минулого тижня спільно з правоохоронними органами провели рейд з ліквідації «стихійної» торгівлі у центрі міста – бульвар Мирний, вул. Маяковського та Белінського. 9 рейдів було щодо «стихійних» сміттєзвалищ – просп. 200 років Херсону, вул. Некрасова, 49 Гвардійської дивізії, 40 років жовтня. Перевірили з виїздом на місце КП «Таврійський» з приводу наявності договорів на вивезення сміття та забезпечення житлового фонду контейнерами. Питань до підприємства немає. 10 осіб направили до управління естетики та реклами для оформлення документів на рекламні конструкції.

Соціальний захист – підсумки та плани

Олена Олефіренко, заступник начальника управління соціального захисту населення:

– Протягом минулого року державну соціальну допомогу отримували 14 тисяч херсонців, профінансовано 284млн.грн. У рамках комплексної програми «Соціальний захист» пільгами користувалися 11 тис. осіб, профінансовано 6млн.102тис. Основні заходи за цією програмою минуло річ були спрямовані на надання допомоги вимушеним переселенцям, родинам загиблих в АТО, та учасникам АТО. Одноразову допомогу (300 грн.) отримали понад 2 тисячі переселенців на суму 623 тис. грн. Діти-переселенці (316 чоловік), які розпочали навчання в школах міста, отримали допомогу на 265 тисяч. На гаряче харчування переселенців протягом квітня-жовтня витрачено 322 тис. Кожна родина загиблого в АТО отримала одноразову допомогу, 50 тисяч з обласного та 14,5тисячі з міського бюджетів. Окрім цього, починаючи з листопада, 7 родин отримують по 5 тис. щомісячної допомоги.

Ігор Пастух:

– У мене доручення департаменту фінансів – зважаючи на складну фінансову ситуацію в країні, відпрацюйте питання щодо можливості підвищення у цьому році допомоги родинам загиблих з 5-ти до 10 тис. грн.

Олена Олефіренко:

– Ці ж категорії отримали пільги на оплату комунальних послуг. Учасники АТО, які мають статус учасника бойових дій матимуть 1005 пільгу – 75% з міського та 25% з державного бюджету. Родини загиблих платитимуть за «комуналку» 50%.

Ігор Пастух:

– 2015 в Україні оголошений роком Європи та роком ветеранів Великої Вітчизняної війни. Тому доручення – відповідним підрозділам розробити плани заходів. Приділяти більше уваги потребам ветеранів, посилити патріотично-виховну роботу серед молоді. Далі – заступнику міського голови Інні Трибух провести нараду з перевізниками, щоб і вони, і Ви були готові до погіршення погодних умов, що прогнозують синоптики.

Олена Рєзніченко

Please like & share:
аппаратное совещание
Виконавчі органи
горсовет
Міська рада
Новини міста
Події
Херсон