Боротьба з корупцією та економія бюджетних коштів – перші результати не за горами.

1406057889_7083_1З 1 січня в структурі виконавчих органів міськради з’явився новий відділ з боротьби з корупцією та внутрішнього аудиту. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Ігор Пастух і запевнив скоро херсонці відчують перші, значні результати роботи нового підрозділу.

Підставою для таких досить амбітних заяв перший віце-мер вважає сильний фаховий склад новоствореного підрозділу. Начальник відділу Денис Хохлов – в минулому співробітник Херсонської податкової адміністрації. У двох секторах відділу всього 7 працівників. Перший сектор – із запобігання корупції, в якому працюють троє – колишні оперативний працівник податкової міліції та слідчий прокуратури, одна вакансія поки що вільна. Другий сектор – з внутрішнього аудиту, працівники якого матимуть право на проведення аудиту всіх комунальних підприємств та всіх інших розпорядників бюджетних коштів. Очолює сектор також в минулому працівник податкової інспекції – за словами Ігоря Пастуха, людина з великим багажем знань і досвіду. Робота вже «кипить» і результати вже не за горами, запевняє перший віце-мер:

  • Приміром, якщо говорити про закиди на адресу влади щодо неякісної роботи дорожньо-транспортної сфери, то у на КП «Дорожник» ведеться спеціальний журнал виходу транспорту. Так ось працівник нового відділу щотижнево – на цьому підприємстві. Фотографує путьові листи, аналізує дистанцію, що проїхав автомобіль, і відповідно розхід палива. Зараз у нас все серйозно, адже бюджет міста на сьогодні в «плачевному» стані – 43 мільйони в минулому році «зависли» на рахунках мерії, їх не «пропускає» казначейство. Тому нині економимо кожну копійку. Повірте мені, найближчим часом ми відчуємо перші результати роботи нового підрозділу – і щодо запобігання корупції і, головне, ефективного використання бюджетних коштів.

Олена Рєзніченко

Please like & share:
горсовет
Міська рада
Новини міста
Херсон