Брендові «особисті речі»з Криму поповнили держбюджет на 2 млн. гривень

У лютому цього року херсонські митники відстояли, в Апеляційному суді на користь держави, справу про порушення митних правил, визначених статтею 472 Митного кодексу України, на  2 млн.грн. конфіскованого товару.

Як, повідомлялося у листопаді минулого року, в тимчасовій зоні митного контролю «Каїрка» Чаплинського району митники затримали автомобіль, який направлявся з території АР Крим на материкову частину України. В транспортному засобі перевозився брендовий одяг і взуття відомих італійських кутюр’є, а також 25 норкових та соболиних шуб. Незадекларовані товари комерційного призначення, без ознак користування, водій видав за «особисті речі».За порушення митних правил, визначених статтею 472 Митного кодексу України, було складено протокол, товари вилучено.

Довідково: Стаття 472. Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення

  1. Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів.

Прес-служба Головного управління                                                                               ДФС у Херсонській області

 

Please like & share:
ДФС
ДФС у Херсонській області
Новини міста
Події