Бюджет отримав від херсонців понад 3 мільйони податку з депозитів

1385467399_image4316271А саме 3,3 млн грн податку на доходи з фізичних осіб із доходу у вигляді процентів надійшло до державної скарбниці з початку року, додатково бюджет отримав 0,9 млн. грн.

Відповідно до п.п. 167.5.1 п.167.5 ст.167 Податкового кодексу України ставка податку становить 20 відсотків – для пасивних доходів, у тому числі нарахованих у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, що виплачуються інститутами спільного інвестування.

Під пасивними доходами слід розуміти такі доходи як проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок; проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках; інші проценти (у тому числі дисконтні доходи); процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом та інші.

Податкові агенти (банки, кредитні спілки), які нараховують доходи у вигляді процентів, відображають загальну суму доходів, нарахованих у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок; проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках; інші проценти та загальну суму нарахованого (утриманого) податку на доходи фізичних осіб у звітності формі № 1ДФ.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

Please like & share:
ДФС у Херсонській області
Новини
Херсон