Вибори по 183 округу: адмінресурс, підкуп, фальсифікації та диверсії

Сьогодні у частині Херсона та Херсонської обл (Білозерський р-н) проходять вибори у народні депутати.

На сторінках спостерігачів та депутатів щохвилини з’являється інформація про мінування дільниць, підкуп виборців, “каруселі” та інші махінації.

Так за повідомлення журналіста Тараса Бузака, вже о 9 ранку було заміновано  6 виборчих дільниць в мікрорайоні Шуменський та на Острові (Корабельний район). Виборці та члени ДВК були евакуйовані, що тимчасово призупинило можливість голосування, а, отже, порушило право громадян на безперешкодне голосування.

Депутат міської ради Катерина Пушкарьова на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє: “Мені зателефонували не байдужі жителі Кіндійки. На зупинках та тротуарах цого мікрорайону, виборців перестрівають одіозні тітки ( свої в доску) та пропонують за 50 гр проголосувати за Михайло Опанащенко Гроші дають зразу, не відходячи від “каси”.

Дехто з депутатів нагадує, що вибори влітку, під час відпусток та сезонних робіт – не найкраще рішення і додаткова можливість для фальсифікацій: “За інформацією членів ДВК та спостерігачів на 12 годину, явка в середньому складає ариблизно 8%. Такий результат підтвердив те, про що казала “Свобода”. Вибори влітку – це невиліковний діагноз для нинішньої влади”, – повідомляє на свої сторінці у Фейсбук Віталій Урбанський.

Спостерігач ОПОРИ Максим Єлігулашвілі інформує: “Дільниця на сухарно 4 підвіз. Викликали поліцію. Відмазка водія крута – прівіз маму і її подружок. Приємно бачити, що в наш час люди дбайливо відносять до близьких та їх подружань”.

“Вибори в Херсоні під акомпонемент повідомлень про замінування: за повідомленням УМВС всього було шість викликів, проведено обстеження 16 дільниць: 3 у с. Комишани, 4 – у смт Білозерка, 9 – у м. Херсоні”, – повідомляє інший депутат Станіслав Трошин.

 

Please like & share:
Білозерка
вибори
округ 183
Херсон