Виховання патріотичної молоді Херсона

Правильне виховання молоді – одне з найважливіших завдань для держави, що стоїть на шляху розвитку демократичного, національно свідомого суспільства. Саме таке завдання ставить перед собою херсонський проект «Патріот», який стартував у січні 2015 року. Ініціатором його створення стали представники храму Святої Трійці. Відкриті зустрічі зі старшокласниками шкіл та ліцеїв Херсона допомагають молоді проаналізувати ті культурно-економічні та політичні процеси, свідками та учасниками яких вони є сьогодні.

А також не загубитися серед чужих пересудів, повірити в себе та свою державу, відчути відповідальність за майбутнє України. «Пройшов рік після Революції Гідності. Ми прагнемо, щоб молоді люди усвідомили свою значущість тут, на Батьківщині. Україна потребує людей, які справді можуть збудувати нову державу, в якій пануватиме справедливість», – розповідає священик храму Святої Трійці Олег Стецюк.

У час тотального прогресу, коли моральні цінності усе частіше поступаються матеріальним, важливим є спрямування проекту саме на духовний розвиток, патріотичне виховання херсонських юнаків та дівчат.

У проекті «Патріот» беруть участь бійці добровольчого батальйону «Херсон», які мужньо захищають нашу країну в зоні проведення АТО. Саме вони є яскравим прикладом незламного духу справжнього патріота для підлітків. «Задоволення від розповідей про пережите немає, але ми це робимо, бо відчуваємо на собі відповідальність донести правду до молоді», – переконаний Максим Жарков (позивний «Амур»).

«Я – українець. Живу у Херсоні. Я люблю свою країну, своє місто і захищаю їх. Патріот – той, хто дотримується свого слова. Я присягнувся на вірність народу України і буду нести свій обов’язок до останніх днів. А той, хто зрікся своєї нації – зрадник в очах не тільки своєї країни, а і всього світу», – говорить Андрій Тарчинський (позивний «Юг»).

Організатори проекту «Патріот» впевнені, що українське суспільство зараз досягло піку, коли кожен із нас має переосмислити своє життя і в першу чергу це мають зробити дорослі громадяни, щоб бути гідним прикладом наслідування для юного покоління.

Молодь – це майбутнє України, за яке зараз воюють наші батьки, чоловіки та брати. Девіз херсонського проекту «Патріот» – віра: в Бога, в себе, у свою країну. Це має стати золотим правилом для кожного з нас! І ми повинні докласти усіх можливих зусиль, аби виховати себе та своїх дітей як справжніх патріотів України, які виведуть державу на новий світовий рівень!

Тетяна Шевчук

Please like & share:
Культура
Новини
Новини міста
проект "Патріот"
Розвиток
Украина
Херсон