Внесення змін до статутів громадських організацій: дедлайн вже близько

Сьогодні у Головному територіальному управлінні юстиції у Херсонській області  відбувся  брифінг за участі представників ЗМІ з теми «Внесення змін до статутів громадських організацій: дедлайн вже близько».

1 січня 2017 року спливає термін визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 № 440, про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств та організацій до Реєстру та виключення з нього, після настання якого неприбуткові організації, які не приведуть свої установчі документи відповідно до норм пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, будуть виключені контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

До неприбуткових організацій, що відповідають вимогам цього пункту і не є платниками податку на прибуток підприємств, відносяться громадські об’єднання, політичні партії, творчі спілки, професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, а також організації роботодавців та їх об’єднання.

До кінця поточного року громадські формування повинні внести зміни до своїх статутів задля того, щоб не сплачувати податок на прибуток підприємств.

В Управлінні державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Херсонській області за адресою: м. Херсон, вулиця Олександрівська, 30, другий поверх, кабінети №№1,10, здійснюється:

прийом громадян з питань надання консультацій щодо переліку документів, які надаються для державної реєстрації громадських формувань, а також змін до відомостей про них, що  містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань:   з понеділка – по п’ятницю з 9 до 13 годин та з 15 до 17 години;

прийом документів, які надаються для державної реєстрації громадських формувань, а також змін до відомостей про них, що  містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: з понеділка по четвер протягом дня.

Також, вищезазначені документи приймаються через 

– Центри надання адміністративних послуг, утворені при виконавчих комітетах міських рад та районних державних адміністрацій;

– Херсонський, Каховський, Бериславський, Голопристанський місцеві центри з надання безоплатної вторинної допомоги.

Наразі Головним територіальним управлінням юстиції вживаються заходи з метою надання роз’яснень з нагальних питань, що виникають у сфері державної реєстрації.

На сайті Головного територіального управління юстиції http://just.ks.ua у мережі інтернет опубліковано перелік документів, що надаються для державної реєстрації, а також вимоги щодо їх оформлення.

Також, запроваджено роботу «гарячої телефонної лінії з питань державної реєстрації громадських формувань» 095 – 526- 85 – 74, 068 – 81- 44 – 517.

Please like & share:
брифінг
ГО
Херсон
Хутковський
юстиція