«Діти в сім’ях»

З метою отримання інформації щодо соціально-демографічних характеристик домогосподарств Херсонської області Головним управлінням статистики у листопаді 2014р. проведене опитування домогосподарств, що брали участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя. Підсумки дослідження були розповсюджені на всі домогосподарства області.Частка домогосподарств, які мають у своєму складі дітей у віці до 18 років становить 36,9%. Серед домогосподарств із дітьми 41,5% мають дітей у віці 7–13 років, 39,5% – у віці 3–6 років, кожне п’яте – у віці до 3-х років, 17,4%– у віці 14–15 років та кожне дев’яте – у віці 16–17 років.

Серед домогосподарств із дітьми 70,8% – однодітні, 22,3% – дводітні та 6,9% мають у своєму складі трьох і більше дітей.

Частка домогосподарств, у складі яких є діти, які не мають одного чи обох батьків, становить 8,5% загальної кількості домогосподарств. Переважна більшість (75,8%) домогосподарств, в яких діти виховуються в неповних сім’ях, мають у своєму складі одну дитину, 16,6% – двох, 7,6% таких домогосподарств– трьох і більше дітей.

Умови та рівень життя домогосподарств із дітьми значною мірою залежать від кількості дорослих осіб у їх складі. Майже два з п’яти домогосподарства із дітьми має у своєму складі двох дорослих осіб, менше третини – трьох і більше дорослих осіб. Одну дорослу особу має у своєму складі 6,6% домогосподарств із дітьми. Частка домогосподарств із дітьми, які складаються лише з дітей та непрацюючих пенсіонерів, становить 1,5% від загальної кількості домогосподарств з дітьми.

Головне управління статистики у Херсонській області

Please like & share:
діти
Новини міста
Херсон