Заступники міського голови зустрілися з журналістами, говорили про актуальне

IMG_5807 Зокрема, йшлося про нововведення, про міський бюджет та основні проблеми міста і можливі подальші труднощі.

Щодо бюджету, перший заступник Ігор Пастух повідомив: «Міська рада, її виконавчі органи наразі працюють над формуванням бюджету міста на 2015 рік».

Додаткові надходження планується отримати від введення акцизного податку в розмірі 5% від вартості алкогольних напоїв. Крім цього вводиться плата за нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, тобто громадяни мають сплачувати до міської казни за надлишкові квадратні метри оселі:

«Можливо при розгляді норм, залишимо старі – 120 м² для квартир, і 250 м² для приватних житлових будинків, але, скоріш за все вони будуть переглянуті.  Утім, чітка позиція міського голови –  для херсонців рекомендована державною владою гранична норма 60 квадратів за квартиру буде більшою, – запевнив Ігор Пастух. – Адже багато людей, які живуть в квартирах площею, приміром, 63, 69 квадратів, не мають достатнього доходу, щоб сплачувати податок на житло».

Також вперше до міського бюджету надходитимуть кошти від сплати за надання адміністративних послуг.

За приблизними підрахунками, міська влада планує отримувати надходжень до бюджету на 24% (близько 176 мільйонів грн.) більше, ніж торік.

Щодо видатків, то планується збільшити вдвічі видатки на відновлення дорожнього покриття це сума в розмірі 56 270 тисяч гривень.  Також планується збільшення видатків на освітлення вулиць на суму 19 319 тисяч гривень.

Заступник міського голови Віктор Іванушкін звернув увагу на забезпечення більшої відкритості в діяльності виконавчих органів міської ради і розповів про запровадження, вже в лютому, електронного документообігу в міській раді.

IMG_5810

Please like & share:
бюджет
горсовет
Игорь Пастух
Міська рада
Податки
Події
прес-конференція
рішення
Розвиток
Херсон