За наругу над Державним прапором екс-каховчанина судитимуть 26 серпня

25 липня в Каховці на автостанції колишній офіцер ВМСУ Олександр Ус розірвав і викинув у смітник Державний Прапор, чинив опір працівникам поліції, побив учасника АТО. Ця історія визвала широкий резонанс в ЗМІ, серед мешканців Херсонщини. Одним з перших, хто повідомив про ганебний вчинок в Каховці і надалі супроводжував розгляд справи – адвокат,активіст Сергій Яковенко.

Нагадаємо, в той же день Уса суд оштрафував на 136 грн. З таким м’яким вироком не згодилась громада і вийшла на пікет під стіни Каховської прокуратури. Та маючи лише адміністративне стягнення Ус виїхав у Севастопіль.

Після ,відносно нього порушили три кримінальні справи. Прокуратура офіційно оголосила його в розшук, а прокурор оскаржив рішення про накладення штрафу в Апеляційному суді.

Проте наразі, розповідає активіст, в процесі зустрічається чимало «підводних каменів» . І тому потрібна підтримка громадськості. Справу, яка розглядалася 18 серпня перенесли на 26 серпня, аргументуючи відсутністю Уса.

За словами Сергія Яковенко, сам розгляд, на який прийшло близько 30 активістів, пройшов з порушеннями. Наприклад, не дали слово прокурору, адвокат Уса не надав документи, що підтверджують його повноваженням, поважні причини відсутності Уса не були повідомлені.

Тому усіх патріотів, небайдужих мешканців закликають не залишатися осторонь і прийти 26 серпня в Апеляційний суд Херсонської області підтримати позицію прокурора. Про час засідання можна буде дізнатися на сайті суду.

Джерело: pik.ua

Please like & share:
Каховка
Кримінал
прапор