Колискові для батьків і дітей

Вплив колискової  на розвиток дитини важко переоцінити. Колись вона була найпершою піснею в житті кожної української дитини, але й понині колискова не втратила своєї важливості. Та чи завжди сучасні батьки мають  час на співання колискових пісень?

З допомогою  сайту «Колискова в Україні» ( koliska.net.ua ) та  безкоштовної  програми, розробленої  херсонцем  Валерієм Харченком, немовлята тепер  можуть  слухати колискові, навіть, коли їх батьки  зайняті  іншими справами. По суті, цей ресурс  працює  як радіоколискова з цілодобовою трансляцією. Будь-хто може зайти на сайт, завантажити безкоштовно спеціальну програму для  смартфона  чи комп’ютера та увімкнути їх дитині.

Поки що «Колискова в Україні» – зовсім молодий та мало відомий ресурс, він  з’явився у мережі близько місяця тому. Ідея створити таку радіоколискову  виникла у отця Валерія – клірика храму Святителя Петра Могили:

«Я полюбляю колискових пісень,  розумію їх важливість у вихованні дітей. Розумію, наскільки глибинно вони пов’язують дитину  з матір’ю. Колискова  об’єднує нас з нашим родом, з поколіннями, народом,  має  унікальний  терапевтичний  вплив  на дитину і її просто приємно слухати, вона заспокоює,  якусь радість дає».

Переважна  більшість пісень  на радіоколисковій – україномовні.  З допомогою цього онлайн-ресурсу батьки зможуть не лише слухати колискові  разом зі своїми дітьми, але й поступово вивчати їх, підспівуючи.

Наталія Ткачова

Please like & share:
колискова
Новини
Херсон