Маршрутки – «під прицілом» прихованого моніторингу

Нарікання городян на неякісну роботу маршрутних таксі Херсона у вечірній час перший заступник міського голови Ігор Пастух вважає не зовсім справедливими. Свої слова аргументує результатами прихованого моніторингу.

  • На сьогодні у Херсоні досить негативний фон щодо роботи перевізників – зокрема руху маршруток у вечірній час. Мовляв, з 21.00 до 22.00 транспорту на зупинці не дочекатися, вони навмисно не виїжджають, чекають десятої години, щоб почав діяти «нічний тариф». Я звернувся до кількох своїх знайомих студентів, які погодилися на волонтерських засадах відслідкувати ситуацію. У період з 21.00 до 22.00 одна група знаходилася в районі зупинки «Салют», інша – на перехресті Ушакова-Суворова. Вони моніторили рух транспорту і кількість пасажирів на зупинках. Я маю неперервну відео зйомку, що тривала рівно годину. Так ось, негативний фон є, але об’єктивно на зупинках у цей час було не більше 2-3 чоловік, а щодо руху маршруток – все було чудесно, – каже перший віце-мер.96b833de5f933c3d84c911a7315d3bf9ba000a62

Задля об’єктивності ситуацію контролюватимуть й надалі. За словами Ігоря Пастуха, волонтери проводитимуть такі негласні моніторингові рейди щотижня. Результати у вигляді відео зйомки перший заступник готовий надавати журналістам.

Леся Онищук

Please like & share:
Новини міста
Події
транспорт
Херсон