Механізм призначення житлових субсидій за спрощеним порядком

З метою удосконалення механізму призначення  субсидій з 1 травня 2015 року внесено ряд змін до діючого порядку призначення субсидій, що надає змогу  забезпечити соціальним захистом ще більшу кількість  малозабезпечених сімей.

Значно скорочено кількість документів, які необхідно надавати для призначення субсидій. Наприклад для отримання інформації стосовно розміру доходів громадян управлінням направлятимуться запити до ПФУ та Державної фіскальної служби.

Для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з заробітної плати без урахування  податків ( з/плата отримана на руки).

Всім непрацездатним  особам які проживають самі субсидія призначатиметься (за рішенням комісії) на загальну площу.

Також за призначенням субсидії можуть звернутися сім’ї які орендують житло на підставі договору оренди.

Кількість квартир та автомобільних засобів  не впливатимуть на призначення субсидій.

Не матимуть право на призначення субсидій сім’ї які протягом 12 місяців перед зверненням здійснили купівлю квартири, земельної ділянки автомобіля на суму, що перевищує 50 тис. грн.

З 1 травня 2015 року субсидія призначатиметься на  рік. Особам, які отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014/15 субсидія на наступний період призначатиметься на підставі раніше поданих документів.

Схема удосконалення Порядку призначення субсидій.

Підприємства ЖКГ бланки заяв та декларацій  направляють домогосподарствам; Домогосподарства направляють заповнені бланки  до УПСЗН;

Далі УПСЗН  направляє запит стосовно обміну інформацією про доходи ДФС, ПФУ;

Слідуючий крок  – УПСЗН  проводить розрахунок субсидії  та  направляє інформацію стосовно  розміру призначенної субсидії ЖКГ, а  також заявникам;

В свою чергу  ЖКГ надає громадянам рахунок за спожиті послуги з урахуванням субсидії.

 

Please like & share:
Новини міста
субсидии
Херсон