Міждомові проїзди поміж іншим теж важливі

На профільній комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури, розглядаючи сесійні питання, гостро постала тема міждомових проїздів. Депутат міської ради, начальник управління економічного розвитку Ігор Марченко вважає, що фінансування цього питання, на яке планується передбачити всього 4% від необхідного на рік, необхідно збільшити, як мінімум, до 15%, адже робота у цьому напрямі не ведеться вже багато років:

«Всього 22 млн за 5 років було виділено на міждомові проїзди. Це «плювок» в обличчя наших городян. Таке відношення до цього питання неприйнятне! Гроші на міждомові проїзди повинні бути хоча би на рівні 10–15% від загальної суми виділення коштів на дороги. Хоча б по 15 млн щорічно», –  запропонував начальник управління економічного розвитку Ігор Марченко.

Начальник відділу доріг міської ради В’ячеслав Нікітенков, висунув ідею дослухатись до європейського досвіду: «50 відсотків на виконання ремонтних робіт міждомових проїздів – за кошт муніципалітету (тому, що їздять «швидка допомога», пожежники і т.д.), а інші 50% – за кошт жителів будинків».

Розглянуте питання так і залишилось «висіти в повітрі» незважаючи на свою важливість, адже наразі місто має і більш нагальні потреби в фінансуванні. «Дорожні питання» не залишаються осторонь депутатів і кожна з проблем міста вирішується якомога краще. Залишається чекати дій і покращення стану міста.

Please like & share:
Новини міста
Розвиток
Херсон