На Херсонщині виявили майже 60 трудових нелегалів

нелегалыЗ початку року працівники Головного управління ДФС у Херсонській області виявили 58 не облікованих найманих працівників. У результаті проведених  по області заходів зі всіма «нелегалами» роботодавці оформили трудові договори.

«Заходи, спрямовані на легалізацію найманої праці, – не просто джерело наповнення місцевих бюджетів. Це перш за все – долі людей, відновлення соціальних гарантій і прав найманих працівників», – наголосив очільник відомства Віталій Лазарєв.

Нагадуємо: ст. 265 Кодексу законів про працю України передбачена відповідальність за порушення законодавства про працю. Зокрема, юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі неоформлення чи неналежного оформлення трудового договору, порушення встановлених строків виплати заробітної плати та інших виплат, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці тощо.

Розміри штрафів за дані правопорушення коливаються від однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, до тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного працівника, щодо якого скоєно відповідне порушення (від 1 218 до 36 540 гривень).

Прес-служба ГУ

ДФС у Херсонській області

Please like & share:
ДФС
ДФС у Херсонській області
Новини
Новини міста
Херсон