На Херсонщині відзначили створення Нацгвардії та вшанували своїх воїнів-гвардійців

Саме три роки тому було створено нове військове формування, яке з перших днів стало на передовому рубежі боротьби за цілісність і незалежність держави. Гартуючись у жорстокому та безкомпромісному протистоянні на сході нашої країни ця правоохоронна структура щодня збагачувалась досвідом і професіоналізмом військовослужбовців. А мужність і стійкість воїнів-гвардійців завоювали високий рівень довіри і поваги українського народу до Національної Гвардії.

Згідно Указу Президента України День Національної Гвардії України відзначається щорічно 26 березня.

Вчорашні урочистості розпочалися з національно-патріотичної акції «Національна гвардія твоєї Батьківщини», де від пл. Свободи до Алеї Героїв Незалежної України урочистим маршем пройшли військовослужбовці НГУ разом із жителями Херсона та області.

Також привітати нацгвардійців з річницею їх військового формування прийшли керівники області та міста, представники Нацполіції, військового комісаріату та містяни.

Оголосивши хвилину мовчання всі присутні схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя!

Військовослужбовці Національної Гвардії України продовжують гідно нести службу на  кордонах нашої держави, в зоні антитерористичної операції, в кожному місті нашої країни, захищаючи життя і безпеку всього українського народу.

На останок всіх присутніх з днем Національної Гвардії України привітав піснями вокальний ансамбль «General Voice», – повідомляється на сайті Херсонської ОДА. 

Please like & share:
Захисники
Нацгвардія
ОДА
свято
Херсон