На Херсонщині проводиться весняний комісійний огляд вулично-шляхової мережі

З метою визначення стану експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування, вулиць населених пунктів та залізничних переїздів після закінчення зимового сезону і належної їх підготовки до літнього періоду експлуатації, у період із 23 березня до 19 квітня 2015 року  на Херсонщині, як і по всій державі, проводиться весняний комісійний огляд. До складу комісій входять представники служби автомобільних доріг, облавтодору, Укрзалізниці, комунальних та громадських організацій, Укртрансінспекції, підрозділів Державтоінспекції.

Під час обстеження членами комісій у першу чергу фіксується стан покриття проїзної частини (наявність деформацій у вигляді ямковості, осідань, колійності та ін.), узбіч, смуги відведення, придорожніх територій, тротуарів, автопавільйонів, технічних засобів організації дорожнього руху, зовнішнього освітлення тощо.

Особлива увага приділяється облаштуванню аварійно-небезпечних ділянок доріг, місць концентрації ДТП, відповідності встановлених знаків маршрутного орієнтування схемам організації дорожнього руху та демонтажу дорожніх знаків, які вводять необґрунтовані обмеження для учасників дорожнього руху («Рух заборонено», «В’їзд заборонено», «Обмеження максимальної швидкості»).

Весняний комісійний огляд вулично-шляхової мережі надасть можливість визначитися з обсягом ремонтних робіт та заходами, які необхідно вжити, аби напередодні літнього періоду привести дороги в безпечний стан як для водіїв, так і для пішоходів.

 

Прес-служба УДАІ УМВС

в Херсонській області

Please like & share:
Новини міста
УДАІ УМВС
Херсон