Податок малого бізнесу змінений!

Як правило, переважна більшість представників малого бізнесу у Херсоні є платниками єдиного податку. Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з нового року передбачено всього чотири групи платників єдиного податку, замість діючих раніше шести груп. При цьому одна із груп (четверта) відведена під фіксований сільськогосподарський податок.

Ставки єдиного податку для першої та другої групи залишились без змін. Зокрема, фіксована ставка єдиного податку для платників першої групи  встановлюється в межах до 10% від розміру мінімальної зарплати, тобто до 121,80 грн за календарний місяць. Відповідно, ставка єдиного податку для другої групи встановлюється в межах до 20% розміру мінімальної зарплати, тобто дo 243,60 грн за календарний місяць.

Відсоткові ставки для єдинників третьої групи, в яку з 2015 року об’єднано платників третьої–шостої груп „старої спрощеної системи”,  становлять: 2% доходу – за умови окремої сплати ПДВ або 4% доходу – у разі включення ПДВ до складу єдиного податку. Зазначимо, що раніше для відповідної категорії платників єдиного податку ставки могли сягати 7% від доходу.

 

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні

ГУ ДФС у Херсонській області

Please like & share:
ДФС у Херсонській області
Новини міста
Податки
Події
рішення
Херсон