Піклуємося про людей

Здійснення оперативного контролю за своєчасною виплатою заробітної плати – одне з головних завдань роботи виконкому Комсомольської районної у місті Херсоні ради.

З метою забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати спеціалісти відділу праці управління праці та соціального захисту населення постійно контролюють та щотижнево здійснюють моніторинг погашення заборгованості, проводять роботу з підприємствами – боржниками.

Заборгованість із виплати заробітної плати у бюджетній сфері відсутня.

Згідно проведеного моніторингу у районі загальна сума невиплаченої заробітної плати на підприємствах, в установах, організаціях на 01 лютого 2015 року становила 7067,6 тис. грн.

Найбільша питома вага боргу із заробітної плати припадає на підприємства промисловості (56,8 %), на підприємства, що надають колективні, громадські та особисті послуги (37,0 %).

У структурі загальної суми заборгованості найбільша її частина – (89,7%) – припадає на економічно-активні підприємства, решта – на підприємства-банкрути (10,3 %).

Робота з керівниками підприємств, установ, організацій, на яких є заборгованість із заробітної плати, проводиться постійно. На 3 засіданнях районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат протягом поточного року заслухано 3 керівників підприємств – боржників. У результаті проведеної роботи станом на 17.02.2015р погасили заборгованість із заробітної плати : ТОВ „Сент Плюс”. Усі керівники підприємств, установ, організацій, на яких є заборгованість із заробітної плати, попереджені про персональну відповідальність згідно законодавства. Робота з цього питання продовжується.

Заступник начальника управління

праці та соціального захисту населення,

завідувач відділу праці Комсомольської районної у місті Херсон ради

Л.О.Соколова   

 

Please like & share:
Новини
Херсон