Світовий банк кредитуватиме енергозберігаючі заходи в Херсоні

i_000Виконавчі органи Херсонської міської ради спільно з МКП “Херсонтеплоенерго” ініціювали реалізацію проектів з впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій у Херсоні.

Втілюватимуть ці програми за рахунок кредитних коштів Світового банку в розмірі 173,03 млн. грн. Планується, що за ці гроші модернізують теплові мережі (будівельна частина, теплоізоляція трубопроводів), котельні, встановлять менш енерговитратне обладнання, прилади обліку тепла, закуплять спеціальну техніку для аварійно-ремонтних робіт.

Паралельно ведеться робота з підвищення енергоефективності закладів соціальної сфери міста. По кожному такому закладу розроблено заходи з енергозбереження, призначено відповідальних за цей напрям роботи осіб, готуються енергетичні паспорти установ, , встановлюють лічильники теплової енергії, а також геліоколектори для забезпечення закладів гарячим водопостачанням, міняють вікна на металопластикові, а лампи – на енергозберігаючі.

Під керівництвом заступника міського голови Інни Трибух в тісній співпраці з керівниками проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» триває підготовка Плану дій з енергетичної ефективності Херсона.

Леся Онищук 

Please like & share:
єнергозбереження
кредит
Події
Події
рішення
Херсон