УВАГА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 № 167, починаючи з 01 липня 2016 року виплата пенсій всім внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”.

Тобто, з 01 липня 2016 року виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам, які не звернулися за переведенням пенсії до Ощадбанку, буде припинено до дати звернення. Тому, внутрішньо переміщеним особам, які наразі не обслуговуються в публічному акціонерному товаристві “Державний ощадний банк України” слід терміново звернутися до зазначеної банківської установи для відкриття поточного рахунку та повідомити органи Пенсійного фонду реквізити відкритого пенсійного рахунку.

Для забезпечення виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам Ощадбанком буде здійснюватися емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. Такі платіжні картки видаються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509 “Про облік внутрішньо переміщених осіб” та Порядку емісії платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 08 квітня 2016 року № 7-1.

Тим внутрішньо переміщеним особам, які вже обслуговуються в установах Ощадбанку, необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду за місцем проживання з метою складення заяви на виготовлення електронного пенсійного посвідчення. При собі мати: паспорт, пенсійне посвідчення, ідентифікаційний номер, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, фото (6 x 4).

Внутрішньо переміщеним особам з числа військових пенсіонерів для обміну платіжних карток слід звернутися до управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян (вул. Комкова, 76 А) або до відповідальних осіб в управліннях Пенсійного фонду в м.Херсоні, Генічеському районі, м. Нова Каховка, Бериславському та Голопристанському об’єднаних управліннях.

Більш детальну інформацію можливо отримати за телефонами гарячих ліній: 35-39-02 (головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області), 45-39-38 (управління військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління), 42-95-71 (управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні).

Please like & share:
виплати
допомога
ощадбанк
переселенці
ПФУ