У херсонських тролейбусах запроваджено технологію електронних квитків

У Херсоні офіційно презентували нову надзручну систему оплати проїзду смартфоном у тролейбусах. Про особливості запровадження електронних квитків журналісти дізналися під час прес-брифінгу, присвяченого першим підсумкам роботи ПриватБанку після націоналізації, та безпосередньо у тролейбусі, який рухався за спеціальним маршрутом для представників ЗМІ.

Найбільш технологічний та інноваційний ПриватБанк продовжує активно розвивати інтернет-банкінг і планує заохотити перейти на віддалене обслуговування близько 500 тис. клієнтів, – зокрема, зазначила під час брифінгу керуюча Херсонською філією ПриватБанку Олена Бельмега. – Успішна реалізація нашого спільного з “Херсонелектротрансом” проекту дає можливість пасажирам розраховуватись мобільно та швидко – і ми раді, що переваги такого способу оплати вже гідно оцінила чимала кількість наших городян.

Для користування електронними квитками на транспорт потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 від ПриватБанку та сканувати QR-код, що зображено на спеціальних стикерах у тролейбусі. Під час поїздки оплачений квиток потрібно «закомпостувати» прямо в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру.

В. о. директора МКП «Херсонелектротранс» Єгор Устинов підкреслив, що на цей проект не було витрачено жодної гривні з бюджету або коштів комунального підприємства – все впроваджується завдяки ПриватБанку. Тепер уже державний банк оплатить також закупівлю 50 POS-терміналів.
До кінця березня всі кондуктори «Херсонелектротрансу» будуть забезпечені терміналами, так що кожен бажаючий зможе розрахуватися за проїзд карткою будь-якого банку України, – підкреслив Єгор Устинов. – При цьому оплату за проїзд традиційними методами ніхто не скасовує. Отож, продовжуємо впроваджувати нові технології разом з ПриватБанком і готуємося до оновлення технопарку комунального підприємства.

P70301-150709.jpg

Херсон став другим містом в Україні, де успішно пройшла тестування і впроваджена система безготівкової оплати через Інтернет-банкінг. Уперше така система запрацювала в кінці лютого у Львові.

Please like & share:
ПриватБанк
Херсон
ХЭТ