У Херсоні відзначили 73-ю річницю визволення міста від нацистських окупантів

73 роки минуло з дня визволення Херсону від нацистських окупантів, але і на сьогодні цей день залишається великим днем патріотизму та пам’яті.

13 березня – визначна дата в історії нашого міста. Вшанувати визволителів та їхній героїчний подвиг у парк Слави до пам’ятника Невідомому солдату сьогодні прийшли студенти, військовослужбовці, учасники АТО, жителі міста, на чолі з обласною, міською владою та ветеранами війни.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять славних героїв-визволителів, які віддали життя у боротьбі за наш край та тих Героїв України, які полягли за Українську державність під час подій на Сході України.

Урочистості додали зворушливі музично-літературні композиції у виконанні студентської молоді.

На знак шани за загиблими воїнами представники влади і громадськості поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдату, пам’ятного знаку на честь загиблих захисників України в зоні АТО, Алеї Героїв, меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.

Сьогодні Херсонці низько схиляють голови, згадуючи загиблих фронтовиків, віддають данину поваги воїнам-переможцям, всім тим, хто подарував можливість жити під мирним небом. Для тисяч воїнів, які брали участь у кровопролитних боях за визволення міста, херсонська земля стала останнім місцем вічного спокою. І вже сімдесят три роки вдячні покоління жителів Херсонщини зберігають світлу пам’ять про воїнів, які визволяли наше місто від нацистських окупантів.

Please like & share:
визволення
ОДА
пам'ять
Херсон