У Херсоні стартуює конкурс картографів

IMG_0643З 20 квітня по 11 травня у Херсоні та області вперше відбудеться конкурс «Кращий картограф м. Херсона та Херсонської області». Захід спрямований на підвищення туристичного та інвестиційного потенціалу нашого краю через деталізацію Google Maps. Організатором конкурсу є Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» за підтримки Херсонської міської ради та Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської ОДА, що проводиться в рамках проекту «Цифрове перетворення Херсонської області».

«Я вважаю, що цей конкурс дуже корисний і зможе підвищити рівень зацікавленості Херсоном. Такі події дуже важливі, адже рівень туристичної та інвестиційної привабливості міста зростає», – наголосив міський голова Володимир Миколаєнко.

Протягом 3 тижнів учасники, які досягли 16 років, конкурсу будуть наносити інфраструктурні об’єкти, прокладати дороги і вносити зміни до карти Херсона та області в Інтернеті. Після закінчення серед учасників буде обрано 6 найактивніших: окремо 3 переможця по Херсону та 3 переможця по області. Їх буде відзначено та нагороджено цінними подарунками від Херсонської міської ради, Херсонської ОДА та компанії Google Україна. Взяти участь у конкурсі може кожен бажаючий мешканець Херсона та області, який заповнив анкету.

Такий захід підвищить туристичну та інвестиційну привабливість Херсона та зможе полегшити користування Інтернет-сервісом Google Maps. У наш час багато туристів та бізнес-інвесторів користується картою та оцінює рівень зацікавленості містом – турист розшукує гарні місця, музеї, кафе, особливості міста, в яке прямує. Бізнес-інвестор користуючись он-лайн картою зможе оцінити привабливість нашого міста для категорій інвестування, а це важливо для Херсона.

Максим Бурич

Please like & share:
Google
Новини
Новини міста
Події
Розвиток
Херсон