Херсон: Чорний піар на останньому тижні до виборів

Спостерігачі ОПОРИ в останній тиждень перед проміжними виборами до Верховної Ради, які відбудуться 17 липня у виборчому окрузі №183, фіксують  випадки чорного піару та антиагітації.

Так, днями у місті розповсюджувались листівки без вихідних даних під назвою «Политическая чехарда», в якій вміщені негативні висловлювання щодо Юрія Одарченка, кандидата від Партії «Батьківщина». А також, проти кандидатки від Партії «Опозиційний блок» Анни Середи. (фото1)

Також, в населених пунктах Антонівка та Чорнобаївка, що входять до виборчого округу №183 розповсюджувалась газета «Родная газета», у вихідних даних зазначено: Родная газета газета для любимого города. Распространяется безплатно. Изготовляется на собственном оборудовании. Газета в процес се регистрации. Тираж 500 экземпляров. Ответственный за выпуск С.Т. Хмара». На шпальтах газети вміщені негативні матеріали, які мають ознаки чорного піару, що кандидатів на проміжних виборах Юрія Одарченка (Партія «Батьківщина»), Ілля Кива (самовисування), Анни Середи (Партія «Опозиційний блок») та Ігоря Дудара (Партія «ВО «Самопоміч»). (фото2,3)

Додатково: проміжні вибори до Верховної Ради відбудуться у 183-му виборчому окрузі 17 липня. Це пов’язано з достроковим припиненням повноважень народного депутата України Андрія Гордєєва (обраний від Блоку Петра Порошенка «Солідарність»), який був призначений головою Херсонської обласної державної адміністрації 28 квітня цього року. Процес реєстрації завершився 21 червня (ч.10 ст.107 Закону України «Про вибори народних депутатів України»). Передвиборна агітація розпочинається на наступний день після прийняття ЦВК рішення щодо реєстрації кандидата.

Виборчий округ №183має такі межі: центр – місто Херсон, Корабельний район. Межі: Корабельний район, частина Дніпровського (виборчі дільниці № 650654 – 650661, 650671), частина Суворовського (виборчі дільниці № 650769 – 650772) районів міста Херсона з населеними пунктами Дніпровської, Суворовської та Корабельної районних у місті Херсоні рад, Білозерський район, повідомляє прес-служба ОПОРИ в Херсонській області.

Please like & share: