ХОО КВУ проаналізувала перші 9 місяців роботи новообраних депутатів

Херсонська обласна організація Комітету виборців України 26 серпня провела круглий стіл на тему “9 місяців роботи новообраних депутатів, перші висновки та проблеми”.

Експерти ХОО КВУ презентували попередні висновки проведеного моніторингу стосовно роботи депутатів Херсонської міської та обласної ради за перші 9 місяців їхньої роботи. Виявлені проблеми були обговорені в ході круглого столу з представниками влади, депутатами обласної та міської рад, а також представниками громадськості.

В процесі моніторингу були виявлені як позитивні, так і негативні моменти. До позитивних можна віднести вищий рівень дисципліни обранців нової каденції, більш активне висвітлення в ЗМІ діяльності обласної ради та її депутатів. Спікери круглого столу Олександр Мошнягул та Дементій Бєлий назвали найбільш активних депутатів обласної та міської ради. До найбільш активний в обласній раді відносяться Олександр Шумей (“Укроп”), Марина Чернишова (“БПП”), Юрій Одарченко (“Батьківщина”) та Євген Криницький (БПП). В міській раді найбільшу активність виявляють В’ячеслав Яременко (“Опозиційний блок”), Сергій Жуйков (БПП), Дмитро Ільченко (“Батьківщина”), Олена Мазур (“Укроп”). Найактивнішими головами комісій в обласній раді є Юрій Рожков (БПП), Василь Федін (“Опозиційний блок”) та Сергій Рибалко (“Наш Край”), в міській раді – Андрій Дмитрієв (“Самопоміч”), Єгор Устінов (“Опозиційний блок”) та Віталій Богданов (“Укроп”).

Поряд із тим, зазначено і кілька негативних рис:

1. Брак інформації про депутатів на офіційних сайтах.

2. Політична проблема із перманентною політичною кризою у міській раді та “неприродними” об’єднаннями політичних сил в обласній.

3. Наявна пасивність депутатів. Така залишається, навіть попри зростаючі показники активності. Наприклад, в обласній раді 26 депутатів не вимовили ані слівця на засіданнях постійних комісій, 21 – на пленарних засіданнях. У міській раді 9 обранців протягом 9 місяців зберігають мовчанку під час пленарних засідань.

4. Той факт, що депутати обласної ради стали більш ефективно працювати, не дуже впливає на загальну ефективність обласної ради.

5. Майже не виконуються передвиборчі обіцянки та програми. Це одна з найбільш болючих проблем, адже позитивна тенденція зберігається лише за Херсонською міською організацією “Самопоміч”, яка повністю забезпечила прозорість бюджетного процесу в міській раді, як і обіцяла напередодні виборів.

За підсумками проведення моніторингу та круглого столу ХОО КВУ підготували певні пропозиці, які будуть озвучені громадськості та застосовані найближчим часом.

ХОО КВУ

Please like & share:
депутати
КВУ
Міська рада
обласна рада. херсон