Через Херсонщину не пропустили зброю

Вчора, в зоні митного контролю на КПВВ «Чаплинка» херсонськими митниками спільно з прикордонниками викрито спробу незаконного переміщення зброї до Криму.

Громадянин України, направлявся до Криму на транспортному засобі «LEXUS». Під час проведення митного огляду в бардачку транспортного засобу виявлено травматичний пістолет «ПМ» калібр 9 мм з набоями у кількості чотири шт., дозвільних документів на нього 40-річний мешканець Херсона не мав.

За порушення митних правил на громадянина складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України. Зброю та набої передано до Каланчацького відділення Національної поліції та повідомлено про можливий факт кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Довідково: Стаття 472. Незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Херсонська митниця ДФС

Please like & share:
ДФС
Крим
Херсон