Херсонський планетарій відсвяткував свої 55!

15 квітня у стінах планетарію лунала музика та щирі привітання. Звісно ж, адже у нашого планетарію ювілей – 55 років. Так, уже більше півсотні років херсонці мають можливість втекти від реальності та помилуватися вдень зоряним небом. На цих небесних сеансах виросло уже три покоління.

Найулюбленіші фільми городян – «Тротуарна астрономія», ТВ-проект «Мовою зірок», «День народження в планетарії», «Зірки для закоханих», «Астрономія в 3Д» та «Пересувний планетарій». З нагоди ж ювілею підготували новий проект – «Повнокупольна проекція», який і презентували городянам.

– Мені не дуже подобаються ювілеї, адже багато приємних слів звучить на адресу директора. А я розумію, що це не моя заслуга, а тих людей, які працюють зі мною, тієї команди, з якою ми разом 25 років у майже незмінному складі. За цей великий період часу віддано багато сил, здоров’я, емоцій у любові до своєї справи, – сказала директор Херсонського планетарію ім. Ю. Гагаріна Ольга Храмцова.

На свято завітали «ветерани» – колектив, який працював у першому складі. Привітали ювілярів представники товариства «Знання» України та влада. Також приїхали гості з інших планетаріїв країни – з Вінниці, Харкова, Дніпропетровська, Києва, Миколаєва.

Альона Мовчан

Please like & share:
55 років
Культура
Новини
Новини міста
планетарій
Події
Свята
Херсон
ювілей