На Кам`янській Січі відбудуться святкові урочисті заходи до Дня захисника України, Дня Українського Козацтва

14 жовтня на Кам`янській Січі (село Республіканець Бериславського району) відбудуться святкові урочисті заходи до Дня захисника України, Дня Українського Козацтва.

Розпочнуться урочистості о 10.00 із встановлення варти біля пам`ятника козакам Кам`янської Січі і могил кошових отаманів Костя Гордієнка і Василя Єрофієва.

Після цього під підняття Державного Прапору відкриють зібрання, в ході якого проведуть молебень за процвітання Українського козацтва та  вшанують пам`ять полеглих захисників України, козаків Кам`янської Січі, учасників Небесної Сотні та бійців АТО.

Саме тому відбудеться покладання квітів пам`яті до могил кошових отаманів Костя Гордієнко і Василя Єрофієва та хвилина мовчання.

Після зазначених заходів, о 10.50, розпочнеться церемонія закладання пам`ятної капсули на Покровській брамі.

А потім для гостей свята розпочнеться концерт за участі кращих аматорських колективів та окремих виконавців Бериславського району, під час якого виступатимуть учасники військово-патріотичної гри «Сокіл – Джура» «Ми роду козацького» у виконанні семи команд, які складатимуться з учнів загальноосвітніх шкіл Бериславського району.

Приємним сюрпризом для гостей святкових заходів на Кам`янській Січі також стане смакування козацьким кулішем та юшкою, – повідомляє відділ оперативної інформації Херсонської ОДА.

Please like & share:
Кам’янська
козацтво
ОДА
Січ
Херсон