У ХНТУ відкрився “Арт-простір”

На базі кафедри дизайну ХНТУ відкрився новий креативний простір під назвою “Арт-простір”. Саме так називаєтся платформа, яка стає багатофункціональним арт-кластером.

“Арт-простір” має розкрити і показати всі можливості “креативної нерухомості” в розвитку публічної сфери, творчого і культурного потенціалу міста. Пропонований простір, або кластер, створювався з метою залучення творчої молоді до створення унікальних колаборацій, які будуть сприяти розвитку міста, його іноваційної, культурної та розважальної інфраструктур. Звичне учбове приміщення завдяки реалізованому проекту перетворюється в нестандартний креативний простір для творчої і креативної молоді міста.

Головними перевагами та основними рисами кластера можна назвати мобільні та здатні до трансформації елементи, які дозволять налаштовувати простір для різних заходів та активностей. В майбутньому планується проведення на базі простору різноманітних дискусійних заходів із залученням громадськості, активістів та дизайнерів – в якості останніх виступають студента і викладачі кафедри.

Активісти та громадські діячі представляють конкретні цільові групи зі своїми потребами і баченнями, а дизайнері вміють красиво оформити ці ідеї. Платформа стає фактором об’єднання, здатному створити діалог між представниками як влади, так і громадськості, внаслідок чого можуть народжуватись та реалізовуватись нестандартні цікаві проекти. Наприклад, звичайний спортивний майданчик може стати як арт-, так і спорт-об’єктом. Таким чином, один об’єкт включає в себе дві протилежні функції, але задовольняє дві потреби: заняття спортом та естетичне задоволення.

Арт-простір створений в рамках проекту “Активні громадяни” Британської ради в Україні. Проект реалізовано центром ГО “Центр досліджень суспільства” (голова Жнівін Андрій) та кафедрою дизайну ХНТУ (завідувач кафедрою Чепелюк Олена) за підтримки БФ “Об’єднання”.

Прес-реліз надано Андрій Жнівін.

17523723_865134003626815_6242248672660980257_n

 

Please like & share:
дизайн
жнівін
кафедра
простір
ХНТУ