Інформація для ВПО: як зареєструвати бізнес в материковій Україні?

Інформація про можливість реєстрації бізнесу в материковій Україні актуальна для внутрішньо переміщених осіб. Ресурсний центр Гурт за підтримки Всесвітньої єврейської допомоги надає роз’яснення щодо особливостей проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, місце знаходження/місце проживання яких є тимчасово окупованою територією.

Якщо Вам потрібна реєстрація ФОП

Реєстраційні дії щодо реєстрації фізичних осіб-підприємців здійснюють усі Реєстраційні служби територіальних органів Міністерства юстиції України Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей (згідно з додатком до наказу Міністерства юстиції України від 23.07.2014 № 1197/5). Тимчасово припинено доступ державних реєстраторів до ЄДР стосовно проведення реєстраційних дій щодо зміни місцезнаходження/місця проживання юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців з інших областей України та м. Києва на територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Нормативно-правовим документом, який регулює здійснення реєстрації, є Наказ Міністерства юстиції України від 23.07.2014 № 1197/5 «Про проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є Автономна Республіка Крим та місто Севастополь», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 24.07.2014 за № 859/25636.

Якщо Вам необхідно припинити діяльність ФОП

Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням здійснює Реєстраційна служба територіального органу Міністерства юстиції України в області чи місті Києві – за місцем перебування фізичної особи – підприємця.

Державний реєстратор передає відомості із зазначенням місця перебування фізичної особи – підприємця до відповідного територіального органу Державної фіскальної служби в день проведення реєстраційної дії в паперовому вигляді за формою, затвердженою пунктом 1.23 наказу Міністерства юстиції України від 17.04.2013 № 730/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24.04.2013 за № 671/23203.

Нормативно-правовий документ, на основі якого здійснюється державна реєстрація припинення підприємницької діяльності: Постанова Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 541 «Про порядок припинення підприємницької діяльності та незалежної професійної діяльності особами, які переселилися з тимчасово окупованої території, за їх рішенням».

Please like & share:
підприємець
реєстрація бізнесу
фізична особа-підприємець
фоп