«Дзвінок з минулого»

«Дзвінок із минулого може змінити все… Раптова неочікувана зустріч, випадкова ситуація, незвичайні обставини… Одне слово, один погляд можуть змінити все життя. А любов… А для любові досить і одного дня», – саме така думка надихнула юного режисера, студентку четвертого курсу Київського університету ім. Карпенка-Карого Анну Козирицьку, яка вирішила поставити виставу «Дзвінок з минулого» за сценарієм однойменного твору Анатолія Крима.

Так, Херсонський музично-драматичний театр ім. М. Куліша знову порадував херсонців черговою прем’єрою.

– Я думаю, вистава вийшла. Звісно, всі нервували, адже сьогодні прем’єра у великій залі з глядачами… Актори вже працювали в театрі, але не було відчуття такої важливості. Але те, що закладено режисером, спрацювало. Сьогодні вони склали іспит. Я маю надію, що вистава буде в репертуарі довго. У нашому театрі відтепер з’явилися нова актриса і актор, – сказав директор Херсонського музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександр Книга.

Дуже добре було передано сюжет твору: жінка пішла від чоловіка до його друга. „Кинули” на гроші, обдурили, вкрали ідеї, фірму. І в результаті… жінка сама виявилася обдуреною майже на три мільйони, проте, чи достатньо цієї суми, щоб купити любов?!
Самій Анні роль режисерки також припала до душі:
– Я люблю своїх акторів. Вони молодці – працювали чесно і я їм дуже вдячна. Знаєте, я як мама, а п’єса – це моя дитина, – поділилася Анна Козирицька.

Вдалося поспілкуватися і з автором твору. Як розповів Анатолій Крим, коли йому запропонували написати п’єсу, в сюжеті якої будуть мобільні телефони, він не погодився. На той час йому було не зрозуміло – навіщо. Та якось, сім років тому, йдучи по Хрещатику, він побачив хлопця із картонним листом, на якому було написано «заблокую-розблокую мобільні телефони», тоді і «побачила світ» п’єса «Дзвінок з минулого»:
– Комунікації так увійшли в наше життя, що через них можна вирішувати багато життєвих проблем, – зауважив автор.

Альона Мовчан

Please like & share:
Афіша
дзвінок із минулого
драмтеатр
Культура
Новини
Новини міста
Події
Херсон