До кінця року в Херсоні мають бути нові тролейбуси

МКП “Херсонелектротранс” опублікував дані щодо закупівлі нових тролейбусів на торговельному майданчику порталу державних закупівель. Згідно з умовами закупівлі, нові тролейбуси Херсон має побачити вже до кінця 2016 року. 

Закупівля тролейбусів викликала в Херсоні чимало суперечок та запитань. З одного боку, громадськість була задоволена ініціативою поповнення тролейбусного парку, з іншого — жодні умови закупівель, окрім запланованої суми, не озвучувались. Таким чином, мешканці міста не знали, в якій кількості планують закупити транспортні засоби та чи будуть вони обладнані для людей із особливими потребами. На тлі зазначених суперечок розгорілась справжня інформаційна війна, яка супроводжувалась численними підозрами і навіть звинуваченнями. Нарешті, після публікації лоту на порталі державних закупівель, можна зробити певні позитивні висновки щодо закупівлі електротранспорту для Херсона.

Отже, на виділені 14 млн. грн. МКП “Херсонелектротранс” планує закупити 12 тролейбусів. До цьго в різних засобах масової інформації повідомлялась різна кількість: від трьох до десяти.

Screenshot_249

Джерело: торговельний майданчик https://bid.e-tender.biz порталу державних закупівель

З 11.08 до 02.09 триватиме період уточнень. Це означає, що учасники процедури мають змогу поставити питання щодо закупівлі та отримати на них відповіді. Прийом пропозицій завершується 12.09.2016 року.

Однією з важливих умов придбання пасажирських тролейбусів, озвученою Громадською радою при міському голові Херсона, була закупівля тролейбусів, обладнаних для осіб із особливими потребами. Назва процедури закупівлі “Міський пасажирський тролейбус, який був у використанні в країнах Європейського Союзу” свідчить про те, що ця умова має бути виконана, адже в Європейському Союзі громадський транспорт повністю обладнаний для осіб із особливими потребами. Наразі лише один тролейбусний маршрут Херсона відповідає подібним вимогам.

У відповідності до супровідної документації, постачання товару має відбутися до 15.12.2016 року, отже до кінця поточного року Херсон, скоріш за все, отримає 12 тролейбусів, в яких містянам та гостям Херсона буде зручно і комфортно.

Please like & share:
тролейбус
Херсонелектротранс