Засідання виконкому: всі зміни підтримали

vidbulosya-zasidannya-vykonkomuНа першому в цьому році засіданні виконавчого комітету підтримали рішення щодо частини, яку сплачуватимуть за харчування батьки дошкільнят, профінансували «комунальників» та вкотре заборонили великогабаритному транспорту рух центром міста.

Одними з перших затвердили на виконкомі фінансові плани комунальних підприємств на 2015 рік: «Водоканалу», «Херсонтеплоенерго»,  міської «Ритуальної служби», КП «Дніпровський» та редакції газети «Херсонський вісник». Отримав своє «так» і фінплан КП «Херсонський комунальний ринок».

Затвердили також нову форму дозволу на розміщення зовнішньої реклами. Нововведення у ній зумовлені реорганізацією структури, що займається рекламою у органах місцевого самоврядування та з огляду змін у законодавстві України.

«Замість того, аби отримувати «дозвіл на розміщення об’єктів зовнішньої реклами», прибирається слово «об’єкт», а у фразі «суб’єкти підприємницької діяльності» тепер зазначені «суб’єкти господарської». Також у дозволі враховано, що після демонтажу власник об’єкту повинен привести місце, де знаходилася рекламна конструкція до належного вигляду – укласти асфальт, посадити газон. Невиконання цих зобов’язань потягне за собою штраф», – пояснив керівник Управління естетики та зовнішньої реклами Костянтин Хутковський.

«Дали добро» і оновленому Регламенту виконавчих органів Херсонської міської ради. Як вважає заступник міського голови Віктор Іванушкін, у такій редакції він дозволить працювати ефективніше.

Так, у порівнянні з попереднім текстом Регламенту, тут враховано діяльність міського Центру надання адміністративних послуг, а також, на виконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації», до проекту включено розділ «Організація роботи виконавчих органів міської ради і розгляду запитів на публічну інформацію».

Не дуже приємною може виявитися новина для батьків дошкільнят – тепер вони сплачуватимуть за харчування дітей у навчальних закладах трохи більше. Як пояснив начальник управляння освіти Юрій Ніконов, 28 грудня КМУ затвердив закон про бюджет на 2015 рік, у якому змінено пропорційний розмір плати за харчування. Раніше це було 50/50 відсотків, зараз батьки повинні оплачувати не менше 60 відсотків вартості харчування у дошкільних навчальних закладах. Така цифра встановлена як мінімум. Проте, таке підвищення не повинне сильно «вдарити» по кишенях батьків, – запевнив керівник управління освіти міської ради:

«Наприклад, якщо раніше батьки в яслах сплачували  за день 5,82 грн, то зараз – 6,98 грн – майже на гривню дорожче, – каже Ніконов, – тобто на місяць це вийде лише плюс 20 грн. Водночас для міського бюджету полегшення становитиме 10%, що зараз зіграє свою роль, адже держава відмінила субвенції на дошкільні заклади, повністю залишивши їхню фінансову підтримку на міську владу».

Не зрадіють, мабуть, і водії та власники великогабаритних вантажівок. Міський голова на засіданні виконкому наголосив на необхідності поновлення заборони руху такого транспорту центральними магістралями міста та відстою у Херсоні. Володимир Миколаєнко був шокований тим, що, як виявилося, у Херсоні на площі Тутушкіна (набережна «Фрегат») утворився «майданчик великовагового транспорту», а на території морського порту приймають металобрухт. Члени виконкому підтримали міського голову, а комісія з екології отримала доручення перевірити стан підприємства «Херсонський морський торговий порт».

Окрім цього, наголосив Миколаєнко і на іншому «болючому» для Херсона питанні – ямах на дорогах, зокрема, на вулицях Комкова та Рози Люксембург.

Наприкінці засідання міський голова запросив усіх присутніх 22 січня відзначити День Соборності України, святкові заходи розпочнуться о 10 годині ранку біля херсонського драмтеатру та об 11-й на площі Свободи.

Марія Біла

Please like & share:
Виконком
Міська рада
Новини міста
Події
Херсон