Захисники Південних регіонів України

OLYMPUS DIGITAL CAMERA14 квітня серед захисників Південних регіонів України військовослужбовці, які мобілізовані з різних куточків нашої країни. Вони проходять службу у військових частинах, що дислокуються на Херсонщині. Поряд з виконанням відповідального завдання по забезпеченню територіальної цілісності України на її південних рубежах, наші військовослужбовці, шануючи християнські традиції, відсвяткували Великдень в наближених до домашніх умовах, у складі своїх підрозділів, військових колективах, як у єдиній бойовій сім’ї.

На жаль, це свято ми зустрічаємо в умовах, коли український народ вперше у новітній історії зі зброєю в руках став на захист територіальної цілісності своєї держави.

Диво Христового Воскресіння об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю. Сьогодні ми відкриваємо Богові свої душі, просимо наповнити їх духовною силою і надією.

Сьогодні ми дякуємо Господу Богу за те, що у дні випробувань ми відчували його захист і підтримку. В найскладніші часи ми непохитно вірили – Господь не залишить нас. Великдень нагадує нам про духовне відродження, яке потрібне всім нам, всій українській нації.

До Великодніх заходів у військових частинах долучилися: голови районних державних адміністрацій – Каланчацької – Ганна Загорулько та Чаплинської –  Сергій Лепський, представники духовенства, місцеві підприємці, волонтери та звичайні небайдужі громадяни Херсонщини. Серед них волонтерська організація “Чайка”, м. Херсон, директор ВАТ “Бериславський хлібзавод” Юрій Тимощук, керівництво ВАТ “Чумак”, директор агрофірми “Світанок” Новотроїцького району Сергій Максименко, підприємець-волонтер с. Новоолексіївка Василь Доган та його донька, студентка-волонтер Марія Доган, волонтери Олександр Галько та Валерій Гапченко, сільгоспвиробник-волонтер с. Щорсівки Анатолій Русак, директор Генічеської дослідної станції Ігор Костиря та багато інших. З їх допомогою військовослужбовцям навіть до віддалених позицій були доставлені паски, крашанки, ковбаси та копченості. Раціон із м’ясних продуктів до святкового столу було суттєво збільшено.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВіруючі військовослужбовці відвідали святкові богослужіння за місцем дислокації своїх частин, з особовим складом проведені тематичні та культурно-виховні заходи, присвячені Великодню. Представники церков провели у військових частинах бесіди.

Командири військових частин зачитали військовослужбовцям привітання з нагоди Світлого Христового Воскресіння, які надійшли на їх адреси від Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Віктора Муженка, Командувача військами оперативного командування “Південь” генерал-лейтенанта Анатолія Сиротенка та інших. У військових частинах також були зачитані військовослужбовцям святкові накази – за високі показники в бойовій підготовці, зразкову військову дисципліну, старанність і сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди релігійного свята Пасхи (Великодня) деяких бійців нагороджено Грамотами.

Особливо хотілося б відзначити та висловити вдячність Митрофорному протоієрею отцю Миколаю Шуцькому, настоятелю Свято-Миколаївського храму м. Нова Каховка, який напередодні Великодня провів в одній із військових частин зустрічі з особовим складом, їх сповідування та святе причастя. А вже в День Великодня він прочитав молитви і благословив усіх воїнів, побажав їм милостині Божої та святої опіки, доброї долі. Потім було здійснено освячення пасок і пасхальних кошиків. Всі охочі прикладалися до старовинної ікони Козацької доби (1632-1634 рр.) св. Миколая Микільського Чудотворця з його мощами. Отець Миколай вже більше року допомагає військовослужбовцями. Навіть ті з них, які ще в минулому році були на Херсонщині, а зараз перебувають в зоні АТО, до цих пір звертаються до нього за допомогою та Божим словом.

Захисники Південних регіонів України бажають всім мешканцям Херсонщини душевної чистоти та гармонії, миру та спокою в оселях. Нехай Диво Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи. Нехай Великоднє Свято стане для кожного початком нового життя – кращого і добрішого.

Т. в. о. командира оперативного мобільного угрупування “Полісся”

полковник Ю.І.КОЛЕСНІЧЕНКО

Please like & share:
Новини
Події
Свята
Херсон