Картопля на вагу золота

Засідання бюджетної комісії 14 січня можна з усіма підставами вважати таким, що не відбулося – кворуму не було. Про свої безпосередні обов’язки – роботу в комісіях, цього разу згадали лише чотири депутати – голова бюджетної комісії Василь Федін, Валентина Січова, Марина Ніколаєва, Юрій Цепєлєв. Прийшов на засідання й міський голова Володимир Миколаєнко, вистачало й представників ЗМІ.

Отож, депутати запро1380018555_urlсили журналістів та представників громадськості за круглий стіл. Як відомо, рішення комітету конкурсних торгів управління освіти Херсонської міської ради викликало багато суперечок стосовно закупівлі в 2015-му році продуктів харчування для 57 дитячих садків за рахунок міського бюджету. Це і стало темою дискусії. Більшість присутніх висловили відверте здивування ціною, приміром, на картоплю. Гранична ціна у тендері на неї – 8,49, тоді як на ринку вона не вище 5 грн.

За проблему завищених цін члени бюджетної комісії та громадської ради «взялися» лише в грудні. І, враховуючи сучасну позицію представників громадськості,Василь Федін висловився за потрібне проаналізувати тендери попередніх років.

Начальник міського управління освіти Юрій Ніконов на бюджетну комісію, членом якої він  до речі є, не з’явися, тому слово взяли його опоненти – представник громадської організації «Мост» Сергій Нікітенко, депутат міської ради Катерина Гандзюк та радник міського голови Віталій Богданов. Самого ж голову тендерного комітету управління освіти вирішили вислухати на наступному засіданні 21-го січня.

  • Питань до Ніконова у мене ніколи не було. Проте, сьогодні на сесії управління освіти виглядало блідо. І ніяких чітких відповідей, пояснень, – сказав Василь Федін.

Виявляється, що учасники тендеру – три фірми та відсторонений фермер Рибалко.
Один із тендерів на поставку продуктів харчування виграла фірма «Херсон Гранд». Однак, ніхто із чиновників не може на неї натрапити:

  • Уже є відповідна доповідна записка від управління споживчого ринку. Вони не змогли перевірити це підприємство – фахівців управління туди просто не допускають, – стверджує Віталій Богданов.

За його словами, Володимир Миколаєнко звернувся до правоохоронних органів з проханням розібратися у цій справі.
Альона Мовчан

Please like & share:
Бюджетна комісія
Події
Херсон