“Комунальний” підряд: як Херсонська ОДА будує футбольні майданчики

Футболізація Херсонської області продовжилася в 2019 році. Департамент будівництва інфраструктури Херсонської ОДА уклав 14 договорів на будівництво футбольних майданчиків по всій Херсонській області. Замовником одного майданчика виступила Григорівська сільрада Присивашської ОТГ. Їх загальна вартість склала трохи більше 22 мільйонів гривень. Виконувати роботи буде ТОВ «Інтергрупп Південь». Варто відзначити, що всі договори були укладені по «допорогам». Тобто, без проведення тендерної процедури. Всі договори були підписані протягом 8 днів у грудні минулого року. А сама фірма була зареєстрована в жовтні 2018.

Варто нагадати, чому ця компанія викликає питання. За даними аналітичної системи «Youcontrol», в квартирі, де зареєстрована «Інтергрупп Юг» і його власниця Лариса Литвинова, живе ще 3 людини. Одна з них – Тетяна Борис, яка є членом «Садового товариства« Петровець-5-ГАЗ » у селі Кардашинка Голопристанського району. У цьому ж товаристві дачі мають Таїсія Трамбовецька – дружина скандально відомого екс-заступника керівника департаменту ЖКГ міської ради Віктора Трамбовецького, якого в кінці вересня 2016 року затримали співробітники СБУ і Генпрокуратури, та Сергій Руснак. Збіг чи ні, то таке ж прізвище і у в.о. директора департаменту будівництва інфраструктури Херсонської ОДА, яка і замовила у ТОВ «Інтергрупп Юг» будівництво футбольних майданчиків.

Як виявилося, це не єдині дивні збіги. Фірма ТОВ «Інтергрупп Юг» при реєстрації фізособи вказала номер телефону комунального закладу Херсонської міськради «Розвиток спорту». Якась Тетяна Вахненко, яка є директором ТОВ «Інтергрупп Юг», паралельно працює в КЗ «Розвиток спорту». Її ім’я вказано контактною особою комунального закладу на порталі державних закупівель “Prozorro». Відзначимо, що директором «Розвитку спорту» донині є Олексій Мальонкін.

Пов’язує Мальонкіна та Андрія Гордєєва (глава обласної федерації футболу та Херсонської ОДА) любов до спорту і стадіонів. У 2015 році, коли Олексій Мальонкін був призначений директором комунального закладу, Андрій Гордєєв «вибиває» бюджетні кошти на реконструкцію спортивного комплексу «Корабел» – 2,5 мільйона гривень з державного бюджету фонду регіонального розвитку Херсонської області, будучи народним депутатом України від БПП. Від тієї ж політичної партії Мальонкін балотувався до міської ради.

Радує одне – реконструкцію «Корабела» все ж провели. До слова, і в Олешках почали підготовчі роботи. Днями жителі міста побачили техніку на території школи №4 в районі Жилпоселок. Те, що там йде будівництво футбольного майданчика підтвердив в соцмережах очільник міста Олешки Дмитро Воронов.

Можна запитати, а що поганого в тому, що будують спортмайданчики? Абсолютно нічого, і це – добра справа. Погане в тому, що гроші платників податків, а це 22 мільйони гривень розподіляються між «своїми людьми» без тендерів і конкурсів.

Юрій ЛОБАЧОВ
онлайн-видання “Гривна”

Please like & share:
Гордєєв
корупція
міськарада
ОДА
футбол
херсонщина