Новорічної ночі велика херсонська родина поповнилася

 У першу ніч нового 2015-го в Херсоні, в пологовому будинку лікарні імені Лучанського народилися троє нових мешканців міста, громадян України – двійко козаків та красуня дівчинка. Міський голова Володимир Миколаєнко не порушив добру традицію і зранку 1січня особисто привітав щасливих матусь.

Новорічна, незвичайна, казкова ніч… Всі ми чекаємо на дива, сюрпризи й подарунки. Справжній, чарівний і незабутній на все життя подарунок зробили собі, своїм рідним та всьому місту троє херсонок.

DSC08044О 3-й годині ночі Марина почула довгоочікувані слова лікаря: «у вас первісток, хлопчик». А вже зранку у післяпологовій палаті родина Перебийніс у повному складі – мама, татко і маленький Андрійко приймали гостей – міського голову Володимира Миколаєнка, головного лікаря закладу Людмилу Ломако, заступника міського голови Сергія Черевка, начальника міського управління охорони здоров’я Світлану Межерицьку, журналістів.  Мер Херсона подарував першому новонародженому у новому році херсонцю перший «власний транспорт» – дитячий візочок та ще й синього кольору – певно, сподівалися, що першим буде саме хлопчик, адже це добра прикмета.  А вийшло не просто хлопчик, а ще й Андрій Перебийніс! Чим не козак? Андрій з грецької – мужній, хоробрий, а славетне прізвище Перебийніс здавна носили справжні козаки. Гордий сином татко від Людмили Ломако отримав солодкого подарунка. Головний лікар пояснила, що стать дитини залежить від чоловіка, бо у жінки одна хромосома, а у нього дві. Тож, зробив козака – тримай солодощі. А ось Володимир Миколаєнко, незважаючи на це, головні слова вдячності і вітання говорив на адресу матері:

  • Перший подарунок місту у новому році досить символічний – народився козак. Та й взагалі саме прекрасне і важливе, що є в світі – це народження нового життя, а його світові дарує саме жінка. І якщо у нас народжуються діти, навіть у такій непростий для країни час, то, впевнений, ми непереможні. Нехай ці дітки ніколи не знають, що таке війна. Бажаю мамі якнайшвидшого відновлення сил, а дитинці вирости здоровою, красивою і гідним громадянином нашої країни!

Подарунки для новонароджених отримали і почули не менш теплі слова від мера ще дві жінки, які Новий рік не за святковим столом зустрічали, а виконували свою найголовнішу у житті місію.

Світлану Сліпіч керівник міста привітав з потрійним материнством. Вона вже має 19-річного сина, 9-річну донечку, а тепер Бог дав ще одного синочка.

«Перших двох планували, а народження третього Іллюшки  – то Божа воля», – каже Світлана.

Новому громадянину Херсона Іллі Сліпічу Людмила Ломако напророкувала долю митця, аDSC08039дже, він родич відомого херсонського художника, заслуженого діяча мистецтв України, Почесного громадянина Херсона Анатолія Сліпіча.

І третьою у новому році в Херсоні світ побачила Настуся. Віта Зєнкова стала мамою вперше, донечці радіє, каже, що більшого щастя немає.

За словами Людмили Ломако, всі діточки народилися здоровими, мами також почуваються добре:

  • У новорічну ніч у нас радісна подія – народилося троє малюків, не кожен рік так буває. І добре, що є у нашому місті така гарна традиція, коли міський голова вітає перших новонароджених у новому році. Пологи пройшли добре, всі щасливі й мами, й татусі, й бабусі, й дідусі… І ми всі, звичайно, також, адже як можна не радіти новому життю! Це завжди символ того, що є віра в майбутнє, бажання жити і все у нас в країні буде добре! А ми, медики робитимемо все для того, щоб таких щасливих матерів і здорових дітей у нас було якомога більше.

До речі, користуючись нагодою, головний лікар закладу звернулася до міського голови щодо вирішення питання з дихальним апаратом, що дуже необхідний в пологовому відділенні на випадок народження недоношеної дитини. І проблема не в тому, що немає коштів – вони з міського бюджету виділені, й тендер проведено, обладнання практично закуплене, але гроші «зависли» в казначействі. Володимир Миколаєнко погодився, що питання це пріоритетне:

  • Ремонт доріг, покрівель, ліфтів та багато інших справ – це важливо, але все це відходить на другий план, коли йдеться про дитячі життя, тут навіть обговорювати нічого. Обіцяю, що до старого нового року перший транш відправимо, апарат у лікарні буде.

Отож, у 2015-му першим у Херсоні маємо справжнього козака, у 2014-му маємо на 200 новонароджених у нашому місті більше, порівняно з 2013. А це означає, що маємо Майбутнє, яке в Україні та в нашому рідному місті обов’язково буде добрим і світлим.

Олена Рєзніченко

Please like & share:
Новий Рік
Новини міста