Призов на строкову військову службу

Відповідно до Указу Президента України від 29 березня 2016 року №122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році» з 05 травня по 30 червня 2016 року в державі проводяться заходи щодо призову на військову службу.

Незалежно від того, чи надійшла повістка, протягом 10 днів після офіційного оголошення Указу Президента України про призов на строкову військову службу, громадяни призовного віку (яким виповнилося 20 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку) зобов’язані самостійно прибути до військових комісаріатів за місцем проживання. Неявка тягне за собою кримінальну відповідальність (в тому числі і позбавлення волі).

Відповідно до п. 7, пп. 8 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744 військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції не направлятимуться.

Військовослужбовцям гарантується одержання за рахунок держави фінансового, речового, продовольчого, медичного та інших видів забезпечення у розмірах, які визначаються Кабінетом Міністрів України.

Строки проходження військової служби:
– за умови наявності вищої освіти – 12 місяців;
– якщо вища освіта відсутня – 18 місяців.

Громадяни України, які проходять військову службу у лавах Збройних Сил України мають переваги під час вступу до вищих навчальних закладів.

Проходження військової служби дає перевагу під час працевлаштування в силові структури.

Після шести місяців служби військовослужбовець строкової військової служби, за бажанням набуває право укласти контракт та отримувати грошове забезпечення на рівні військовослужбовців військової служби за контрактом.

Джерело: Сайт Херсонської ОДА

Please like & share: