Прикордонників стане більше

Сьогодні, 9 квітня, Верховна Рада України ухвалила закон “Про внесення зміни до Закону України “Про Державну прикордонну службу України”.

«Законодавчим актом збільшено граничну чисельність Державної прикордонної служби України на 3 тисячі до 53 000 осіб, у тому числі 45 000 військовослужбовців. Законопроект зареєстровано за №2471»,- йдеться у повідомленні на офіційному сайті Верховної ради.

За словами першого заступника начальника Азово-Чорноморського регіонального управління – начальника штабу полковника Олександра Луцького, документів на розподіл кількості військовослужбовців ще немає, але в найближчий час прикордонні війська будуть поповнені уздовж усієї лінії Чорного та Азовського морів.

Збільшення військовослужбовців проводитиметься за рахунок 5-ї хвилі мобілізації та «контрактників». «Наразі в прикордонних військах на території Херсонської області знаходиться достатня кількість військовослужбовців для забезпечення несення служби і виконання поставлених завдань»,- ділиться начальник штабу Олександр Луцький.

Як зазначив представник прес-служби Азово-Чорноморського регіонального управління Максим Сорока, раніше прикордонні війська на території Херсонщини нараховували близько тисячі людей, але зараз військовослужбовців набагато більше.

Зростання кількості прикордонників в Україні планується в рамках з 50 тисяч до 53 тисяч осіб, у тому числі 45 тисяч військовослужбовців. «Ми плануємо набирати людей, які вже мають спеціальності. Кожен буде проходити відбір, адже прикордонна служба дуже важлива, особливо в наш час і нам потрібні здібні люди, які зможуть добре себе проявити», – розповідає Максим Сорока.

Нові кадри спочатку пройдуть підготовку перед початком служби на блокпостах, перевірку  документів і т.д.

Максим Бурич

Please like & share:
Армія
Безпека
Новини
Події
Прикордонники
Украина
Херсон