Проект ПриватБанку “КУБ” сприяє економічному зростанню Херсонщини

ПриватБанк продовжує розвивати програму КУБ – Країна успішного бізнесу.  У грудні 2016-го в Херсоні пройшов перший регіональний бізнес-форум «Україна – країна підприємців», під час якого Херсонська ОДА закликала місцеві громади активніше брати участь у програмах підтримки малого та середнього бізнесу. ПриватБанк і Український союз промисловців і підприємців запросили до участі у форумі понад 200 осіб – представників влади, відомих підприємців, а також тих, хто хоче розпочати власну справу.  Учасники заходу висловили незаперечну переконаність у тому, що проблеми бізнесу потрібно вирішувати спільними зусиллями влади та фінансових установ, спрямованими на мінімізування навантаження на бізнес та створення нових робочих місць.

Тим часом реалізація самої програми КУБ триває. У Херсонській області інвестиції для старту або для розвитку власної справи отримали вже близько 70 підприємців. У заявках на фінансування переважають напрямки торгівлі та надання послуг. Але є проекти з виробництва меблів, громадського харчування тощо.

Першою представницею Херсонщини, яка отримала фінансування за допомоги сервісу мікрокредитування «КУБ», стала скадовський приватний підприємецьОксана Лебедєва. Наступними в області успішними учасниками проекту стали підприємство «Автоагроексперт-Південь», яке отримало в кредит 89 000 грн, тамагазин “Кооператор” із Нововоронцовки (50 000 грн). Кількість профінансованих проектів постійно зростає – при цьому жителі Скадовська продовжують виявляти особливу активність (10 підтриманих проектів і 3 нові заявки).

Красновський

Приватний підприємець Віталій Красновський займається бізнесом різноманітних напрямків з 1988 року. Основний вид діяльності – торгівля автозапчастинами для сільськогосподарської техніки. Із початком сезону, коли власники прагнуть відремонтувати свої знаряддя, вирішив збільшити обсяги виробництва і звернувся за допомогою до народних інвесторів.

– Завдяки ПриватБанку і проекту КУБ дійсно відбулася співпраця на взаємовигідних умовах, – зазначає Віталій Красновський. – Досить швидко отримав 50 тис гривень – на разі створюємо 2 нових робочих місця і продовжуємо розвивати бізнес.

Проект КУБ передбачає не тільки інвестиції в малий і середній бізнес. У рамках програми працює «Бізнес-інкубатор» для підприємців-початківців, де можна отримати знання, професійні консультації та супровід бізнес-проектів. А широке поширення практики компенсації з місцевих бюджетів кредитних відсотків може дати додатковий поштовх для розвитку малого і середнього бізнесу. Основна місія проекту – протягом двох років створити 1 000 000 нових робочих місць.

Please like & share:
КУБ
ПриватБанк
Херсон
херсонщина