Робота автоперевізників області контролюється і перевіряється

Херсонська обласна державна адміністрація разом із управлінням транспорту, дорожньої інфраструктури та зв’язку активно впроваджують нову концепцію розвитку автобусних перевезень у Херсонській області.

Так, вже відбулася презентація запланованих змін у співпраці із підприємствами-автоперевізниками області, яка спрямована на покращення комфорту пасажирів і контроль та стабільність роботи перевізників згідно затвердженого маршруту.

Враховуючи це, 9 квітня у стінах облдержадміністрації відбулось засідання спеціальної робочої комісії, яка запросила на зустріч два підприємства-автоперевізника для вирішення питання подальшої співпраці й майбутньої участі їх у конкурсі на затвердження міжміських маршрутів.

Така ситуація виникла у зв’язку з тим, що перевізники не виконують умов договору, укладеного з ними по результатам пройденого конкурсного відбору.

А саме, від пасажирів,користувачів громадським транспортом у районах,  районних державних адміністраціях, сільських та селищних рад надходить велика кількість скарг і звернень щодо неякісного перевезення чи невідповідності регулярних рейсів за їх маршрутом. Також надійшла інформація про невиконання умов договору автоперевізниками стосовно проходження медичної та технічної перевірки водіїв і їх транспорту.

Саме тому на засідання було запрошено два підприємства-автоперевізника, у співпраці з якими виникли питання.

Це ПрАТ «Голопристанський АТП 16540», який обслуговує маршрути у даному районі, а також ТОВ «Компанія «Югтранс», що за пакетами угоди працює на території Горностаївського, Іванівського та Генічеського районів.

У випадку з першим автоперевізником загальним голосуванням було вирішено рекомендувати обласній державній адміністрації та управлінню транспорту, дорожньої інфраструктури і зв’язків розірвати договір з АТП 16540, зважаючи на невідповідність та невиконання поставлених перед підприємством завдань. Тим більше, що вже є заміна цьому перевізнику.

Згідно із правилами конкуру, якщо автоперевізник-переможець не відповідає вимогам підписаної з ним угоди і його знімають з визначених маршрутів, на його місце автоматично переміщується компанія, яка посіла друге місце. В такому випадку з нею продовжують співпрацювати на однаково попередніх умовах впродовж визначеного угодою терміну. В даному випадку така робота, якщо вона буде задовільняти пасажирів, в першу чергу,  продовжуватиметься до кінця 2016 року.

Другій запрошеній компанії – «Югтранс» було вирішено надати випробувальний термін строком на два місяці, впродовж якого підприємство повинно повністю налагодити роботу по маршрутам і підтвердити власну спроможність у подальшій співпраці згідно підписаної угоди.

Приймаючи рішення щодо майбутньої долі цих автоперевізників, радник голови обласної державної адміністрації з економічного розвитку Юрій Рожков зауважив:

«Такі прикрі ситуації у роботі з автоперевізниками області виникають ще й тому, що підприємства не мають власного автотранспорту й автопарку. А власники орендованих автобусів відмовляються виїжджати на складні регулярні рейси, що призводить до невиконання плану авто переміщень. Необхідно, щоб на міжміських маршрутах працював транспорт, який належить самому підприємству, з яким укладає угоду ОДА,  і кількість його була б така, яка відповідала би вимогам. Адже пасажир повинен відчувати комфорт під час перевезень і безпеку у будь-якому районі області й знати, що рейси відбуваються регулярно».

Відділ оперативної інформації ОДА

 

Please like & share:
Новини
транспорт
Херсон