Сьогодні Соборність України актуальна як ніколи

IMG_009122 січня – особливий день для тих, хто з гордістю називає себе українцем. День, що увійшов в історію нашого народу як свято національної єдності. Вже не одне покоління українців прагне до незалежності держави, до її свободи. Ідея соборності українських земель на сьогоднішній день актуальна як ніколи. Адже на сході України справжні патріоти ціною власного життя відстоюють територіальну цілісність рідної країни. Серед цих героїв є і наші земляки. Молодь Херсонщини не осторонь цих подій.

Тож, українці, будьте сильні та натхненні, духовно багатіі, живіть мирно, з наснагою. Хай розум і любов до рідної землі об’єднує всіх у прагненні до спільної, великої мети. І тоді Україна стане демократичною, незалежною, непереможною…

У Херсоні, як і по всій країні, відбулося чимало заходів, посвячених Дню Соборності України. Зокрема, у Шевченківському сквері пройшла урочиста церемонія з нагоди Акта Злуки.

Крім творчих колективів, херсонців із державним святом привітали голова обласної державної адміністрації Андрій Путілов та міський голова Володимир Миколаєнко.

– Декілька років тому дуже багато українців ставилися до цього свята, як до формальності. А сьогодні воно набуває нового змісту, нового наповнення. Сьогодні це свято символізує прагнення єднання навколо територіальної незалежності, територіальної цілісності держави. Сьогодні соборність означає для всіх нас, що немає ніякого народу «Криму», немає ніякого народу «Донецьку», «Донбасу» чи народу «Херсонщини», що наша держава не ділиться на якісь псевдо-республіки. Україна – єдина, – сказав Володимир Миколаєнко.

Всі бажаючі поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

IMG_0029

Альона Мовчан

Please like & share:
День Соборності України
Свята
Свята
Украина
Херсон