Укриття – стан справ

Як повідомляють у відділі з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Херсона, на території міста 138 захисних споруд цивільного захисту (бомбосховищ) різної форми власності. З них  комунальної – 13.  Для укриття населення (20 760 осіб) можливо використовувати 76 споруд, 62 – непридатні через пошкодження конструктивних елементів, відсутність інженерно-технічного обладнання, підтоплення грунтовими водами.

Крім бомбосховищ, є 272 підвальних приміщення багатоповерхових будинків: Дніпровський район – 114, Комсомольський –  59, Суворовський – 99. У них можливо укрити 155 828 осіб: у Дніпровському районі – 39 793, Комсомольському – 39 422, Суворовському – 76 613.

Перелік та адреси бомбосховищ та підвалів є на сайті міської ради.

Також майже у кожній школі Херсона є підвальні приміщення, що можуть забезпечити захист дітей і вчителів.

«Підвальних приміщень немає у 8 школах, тож підготовлений перелік підвальних приміщень, що знаходяться поруч у житлових будинках і забезпечать, у разі потреби, захист дітей. Найближчим часом оголосять результати конкурсу на краще укриття в загальноосвітньому закладі   Херсона. У підвалах слід забезпечити наявність освітлення, води, лавочок. Всі учні й вчителі мають пройти навчання, аби знати напрямок руху і схему розміщення в укритті», –  говорить начальник відділу з питань цивільного захисту Херсона Олександр Лещенко.

Для забезпечення централізованого оповіщення населення, на території міста знаходяться 49 електросирен.

Відділ громадських зв’язків міськради

Please like & share:
Безпека
Новини міста
Херсон