У Херсонській міськраді назріває “комунальний” скандал?

На черговій сесії Херсонської міськради можуть розглянути питання об’єднання декількох «земельних» комунальних підприємств. Як зазначено в проекті рішення, «під крило» КП «Геополіс» можуть потрапити «Херсонміськпроект», «Херсонське міське бюро технічної інвентаризації» та «Херсонський міський центр земельно-майнових відносин». Про це повідомляє сайт “Гривна“.

Варто відзначити, що це не перша спроба провести таку реорганізацію. У квітні цього року на сайті міської ради був опублікований подібний проект рішення. Об’єднання комунальних підприємств рекомендувала Економічна рада з питань контролю за ефективністю діяльної підприємств комунальної власності територіальної громади міста Херсона. Правда рекомендація датувалася вереснем 2017 року, було зазначено в проекті рішення. У новому документі цієї рекомендації немає, а проект рішення так і не було включено до порядку денного пленарного засідання.

Для проведення об’єднання КП планують створити спеціальну комісію. Її роботу може очолити директор «Геополіс» Олександр Рилєєв. До слова, херсонцям Рилєєв відомий по скандалу, пов’язаним з рейдерством. Як повідомляли кореспонденти організації «СтопКор», саме він провів фейковий реєстрацію і передав рейдерам нерухоме майно ТОВ «КПД-5С» і рухоме майно ВАТ «Херсонбуд». У травні 2018 року Міністерство юстиції України скасувала реєстраційні дії Рилєєва.

Важливо відзначити, що Олександр Рилєєв став директором КП «Геополіс» зовсім нещодавно – 1 липня цього року. До цього посаду керівника підприємства займав Юхим Шарф, який звільнився за власним бажанням.

У кулуарах міської ради пішла чутка, що після об’єднання комунальних підприємств, «Геополіс» очолить сестра депутата міськради Дмитра Больбота. Але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Please like & share:
больбот
геополіс
комунальне
корупція
міськрада
підприємство
скандал
Херсон