У ХНТУ розповіли про правила поводження при теракті

У Херсонському національному технічному університеті відбулося навчання з питань цивільного захисту за темою: «Дії формувань цивільного захисту при загрозі та здійснені терористичного акту». До тренування залучили: керівний склад – 7осіб, штаб цивільного захисту – 4 особи, евакуаційні органи – 18 осіб, формування цивільного захисту – 111 осіб, 1200 співробітників та студентів.

18 березня об 11.00 університет отримав повідомлення від Управління СБУ про загрозу здійснення терористичного акту на території університету (ввідна №1 «ЗБІР»). О 12.00 – на території навчального корпусу №1 виявлений предмет, схожий на вибуховий пристрій (ввідна №2 «МІНА»). 13.00 – внаслідок вибуху вибухового пристрою сталося займання на території учбового корпусу №3 (ввідна №3 «ПОЖЕЖА»).

Під час тренувань були відпрацьовані дії органів управління у випадку введення режиму підвищеної готовності: організована робота комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, приведені у готовність у встановлені терміни системи зв’язку та обміну інформацією, призначений керівник з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, організовані збір та узагальнення даних і оцінка обстановки, керівництво на місцях проведення практичних робіт присутнє особисто та здійснювало контроль за діями чергової служби, керівників структурних підрозділів, інженерно-технічних працівників, щодо оперативного залучення сил і засобів для локалізації надзвичайної ситуації. Рішення, прийняті командирами формувань цивільного захисту, визначені як правильні і доцільні. Формування своєчасно прибули до об’єкта проведення аварійно-рятувальних робіт.

Результати навчання обговорені на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХНТУ. Практичні дії формувань цивільного захисту з рятування та надання першої медичної допомоги під час навчання оцінюються «ДОБРЕ», повідомляє прес-служба виконавчого комітету Дніпровської районної у м. Херсоні ради.

Please like & share:
Безпека
навчання
теракт
ХНТУ