Херсонські митники виявили півмільйона гривень «під матрацом»

Сьогодні на контрольному пункті в’їздувиїзду «Ставки» Каланчацького району було вилучено незадекларованих 409 тис. грн. Про це повідомив начальник Херсонської митниці Міндоходів Віталій Булюк.

Під час проведення спільного прикордонномитного огляду вантажного автомобіля, під спальним місцем кабіни автівки, яка прямувала з території вільної економічної зони «Крим» у напрямку материкової частини України, було виявлено 409 тис. грн.

Водій вантажівки, громадянин України, задекларував тільки 40 тис. грн. та 25 тис. російських рублів.

За порушення митних правил, визначених ст. 483 Митного кодексу України, складено протокол, валюту вилучено.

Довідково: Стаття 483. Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю

Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів, або шляхом надання одним товарам вигляду інших, або з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві дані, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

 Пресслужба ГУ ДФС у Херсонській області

Please like & share:
ДФС у Херсонській області
Новини
Новини міста
Херсон