Херсон: кандидат залучає до агітації міського голову

Ілля Кива, кандидат в народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради по виборчому округу №183, самовисуванець, провів прес-конференцію спільно з Херсонським міським головою у приміщенні міської ради, що є порушенням виборчого законодавства.

Самий факт проведення спільної прес-конференції кандидата в народні депутати та посадової особи,  в даному випадку – міського голови, є порушенням п.п.2, 3 ч. 1 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів»: «Участь у передвиборній агітації забороняється: …2) органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам; 3) у робочий час посадовим і службовим особам органів, зазначених у пункті 2 цієї частини, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати».  Також заборонено проводити агітаційні заходи у приміщенні, яке належить органу місцевого самоврядування (ч. 3 ст.74 Закону).

Сюжет про це був трансльований 22 червня на місцевому телеканалі «Херсон». 

Як можна побачити в цьому телевізійному сюжеті, Ілля Кива про титрований як кандидат в народні депутати, але ролик  не позначений як передвиборна агітація, що порушує ч.17 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів»: «Включення до інформаційних теле- і радіопрограм (випусків новин) передвиборних агітаційних матеріалів партій, у тому числі політичної реклами, забороняється. Усі матеріали передвиборної агітації повинні бути відокремленими від інших матеріалів і означені як такі», – повідомляє прес-служба ОПОРИ в Херсонській області

Please like & share:
183
вибори
Ківа