Центр дитячої та юнацької підготовки став тісніше співпрацювати з екологічними структурами

IMG_2793Для підтримки відповідного фахового рівня педагогами еколого-натуралістичного напряму Центром дитячої та юнацької творчості, підпорядкованому управлінню освіти Херсонської міської ради, налагоджена тісна співпраця з державними екологічними структурами, вищими навчальними закладами та громадськими екологічними організаціями України, які щорічно підбивають підсумки екологічної роботи на всеукраїнському рівні.

Для участі в обговоренні аналізу екологічної політики України запрошено й представника нашого закладу. Наприкінці січня в м. Запоріжжі відбулось регіональне обговорення «Південь» для представників Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Одеської областей та Автономної Республіки Крим.

IMG_3438Дослідження та аналіз вищезазначеного питання координувалися Всеукраїнською екологічною громадською організацією «МАМА­86» в рамках проекту «Розбудова екологічної демократії в Україні» та за участі широкого кола громадських екологічних організацій за фінансової підтримки Європейської комісії.

У роботі фокус-групи взяла участь Гусєва Людмила Анатоліївна, керівник «Школи еколога-активіста» міського Центру екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт», куратор екологічної комісії Міського учнівського парламенту.

Співпраця Центру з Херсонським училищем культури є плідною та багатогранною. Цього року започаткована ще одна форма співпраці – обмін досвідом. За запрошенням адміністрації училища Петренко Наталією Михайлівною, керівником клубу «Пізнай себе» міського Центру екологічної культури та виховання учнівської молоді «Дивосвіт», проведено семінар-тренінг «Вдосконалення комунікативних компетентностей педагогів» для викладачів предметно-циклової комісії гуманітарних дисциплін. У заході взяли участь 11 педагогів закладу. Міжособистісне спілкування в процесі роботи розгорнуло панораму нюансів в організації комунікативної діяльності навіть досвідчених викладачів-майстрів. Опрацьовані інтерактивні вправи тренінгу: «Дерево очікувань», «Метафоричні карти», «Подарунок», «Вінок побажань», «Корона», «Розмови за спиною», «Автомобіль» – допоможуть в діяльності як викладача, так і куратора. Ми відкриті для співпраці! Нам є чому навчатись, нам є чому навчити!

IMG_3432

Начальник управління

Ю.М. Ніконов

Please like & share:
Новини міста
Події
Херсон